Din lectura și conversațiile tale cu profesorii, vei dezvolta opinii atât asupra surselor primare, cât și a celor secundare.

TOP 5 Dissertation Editing Services For Your Academic Success - DePapers

Veți afla care documente sunt de încredere, care ar trebui tratate cu scepticism considerabil și care sunt complet lipsite de valoare. Veți afla care autori secundari sunt de încredere și foarte apreciați și veți dori să le comparați opiniile pentru a vedea unde sunt de acord și nu. Această evaluare critică este vitală pentru cercetarea dvs. și se aplică fiecărui domeniu.

Deoarece tezele diferă atât de mult ca substanță model de lucrare de licenta și metodă, ele necesită diferite tipuri de cercetare. Investigarea sclaviei în Carolina de Sud este radical diferită de interpretarea poeziei lui Wordsworth sau studierea școlilor charter. Pentru istorici, cercetarea înseamnă, de obicei, analiza documentelor primare precum manifestele navei Carolina, adesea completate cu alte date și scrieri istorice din epocă. Pentru studenții de literatură comparată, înseamnă citirea atentă și evaluarea atentă a romanelor, poeziei și pieselor de teatru în limbile lor originale. Pentru oamenii de știință socială, aceasta înseamnă adesea perfecționarea teoriilor și testarea lor împotriva dovezilor empirice. Unii fac asta prin construirea și testarea modelelor matematice formale, alții prin explorarea unor cazuri specifice în profunzime. Alții analizează seturi mari de date. Demografii examinează statisticile populației; specialiștii în vot se uită la sondaje și alegeri; psihologii compară rezultatele testelor experimentale; economiștii iau în considerare statisticile privind comerțul, prețurile, fluxurile de capital și economii. Pentru mulți oameni de științe sociale, cercetarea nu înseamnă doar găsirea acestei materii prime, ci înseamnă de fapt generarea ei prin sondaje, teste, experimente și multe altele.

Aceste date variate reflectă obiectivele la fel de variate ale cercetării. Pentru studenții de literatură și istorie, scopul este interpretarea și compararea textelor primare. Pentru majoritatea oamenilor de științe sociale, scopul este de a construi și testa modele cauzale care reflectă teoriile lor despre viața socială. Pentru oamenii de știință social interpretativ, scopul este de a face acțiunea umană, simbolurile și comunicarea inteligibile, atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv. Munca lor caută să explice, dar rareori sub formă de explicații cauzale. Sunt mai interesați să exploreze modul în care sunt construite semnificațiile sociale. În domenii atât de diverse precum educația, asistența socială, asistența medicală și politicile publice, scopul nu este doar de a explica și interpreta, ci și de a evalua practicile curente – și, frecvent, de a sugera altele mai eficiente. Publicul lor ajunge dincolo de universitate la factorii de decizie politică și profesioniștii activi.

Având în vedere aceste obiective variate, ce se poate spune despre cercetare în general? Cel puțin câteva lucruri, sper, care pot ajuta studenții care lucrează la diferite tipuri de proiecte de teză. Poate cel mai important este ca cercetarea dvs. să fie adaptată proiectului dvs. specific și abilităților dvs. individuale. O mărime nu se potrivește tuturor. Nu se potrivește tuturor întrebărilor și nu se potrivește tuturor cercetătorilor.

Sfat: Metoda dvs. de cercetare ar trebui să îndeplinească două criterii. Ar trebui

  • Adresați întrebările puse în proiectul dvs. de teză (de obicei cele din propunere)
  • Utilizați abilitățile pe care le aveți în prezent sau pe care le puteți dobândi în timpul proiectului

Alegerea metodei care se potrivește întrebărilor și abilităților tale este un element central al proiectului tezei. Mai mulți factori vă vor influența decizia dacă să lucrați în principal cu documente primare sau surse secundare, cu cazuri detaliate sau baze de date mari. În primul rând, ce tip de întrebare investigați (și în ce disciplină)? În al doilea rând, ce fel de explicație încercați să dezvoltați și să evaluați? Încercați să interpretați un roman, un tablou sau un film sau poate comparați mai multe din același gen? Încercați să înțelegeți semnificația unui eveniment important sau să oferiți o explicație cauzală pentru el? Evaluați unul sau două cazuri în profunzime sau încercați să găsiți modele ample care să cuprindă multe cazuri? Ar putea fi respinsă explicația dvs. dacă găsiți niște date confuze? Dacă da, atunci trebuie să căutați acele date cruciale pentru a vă testa explicația.

În al treilea rând, ce abilități de cercetare aduceți proiectului? Pentru a construi modele formale, aveți nevoie de matematică superioară. Pentru a testa seturi mari de date, aveți nevoie de pregătire statistică. Pentru a descifra documentele primare, trebuie să cunoașteți limbile și poate chiar și scrisul de mână. Diferite subiecte și abordări diferite au propriile lor cerințe distincte. De aceea, trebuie să urmați cursuri avansate nu numai în domeniul special, ci și în domenii conexe. De aceea, ar trebui să-i cereți consilierului de teză sugestii despre cursurile pe care să le urmați în ultimul an. Poate că puteți dobândi câteva abilități suplimentare utile în cercetarea tezei.